GENERELL INFO

Spa og helsereiser arrangerer per i dag to typer helseturer. Den ene til Vilnius med full helsesjekk (full body MOT på engelsk) og den andre til den unike (men for mange ukjente) spabyen Druskininkai i Litauen.

Helseturer går til Druskininkai, som er en rolig by lokalisert sør i Litauen, 130 kilometer fra hovedstaden Vilnius og flyplassen i Vilnius. Byen er internasjonalt kjent for sine kurbad og mineralvannskilder. Druskininkai har et mildt klima med mange innsjøer og nydelige parker hvor gjestene kan finne ro og avslapping. Siden 1794 har den lille byen vokst til et attraktiv senter for helseturisme som tilbyr alle fordelene med en avslappende og trygg ferie.

Grunnet Druskininkai´s milde klima har byen ofte blitt brukt som et klimatoterapisted, hvor furuskogen rundt gir en frisk og helbredende innlandsluft. Byens mange sanatorium og kurbad tilbyr et bredt utvalg av helsebehandlinger; massasjer, leire-, urter-, honning- og mineralbad, hydro- og magnetterapi, samt skjønnhets- og slankepakker.

Vår hotellpartner i Druskininkai er SPA Vilnius SANA Druskininkai 4**** som tilbyr mange forskjellige spabehandlinger, holistiske helseprogram og terapeutiske behandlingspakker. SPA Vilnius SANA er ett av de største og sannsynligvis best utstyrte "velvære og mineralvann spasentrene" i Litauen. Dette hotell- og velværesenteret innehar fire stjerner og har også et stort og flott konferansesenter, en restaurant, treningssenter og gym, samt en bowling- og billardsal. Sykelleie finnes også for de som ønsker å utforske byen og naturen rundt.

Druskininkai har ellers mange severdigheter i umiddelbar nærhet av byen og hotellet. Mest unikt er “Grutas parkas” - ofte omtalt som "Stalin parken". I denne parken har de mest kjente sovjetiske skulpturene og statuene fra sovietokkkupasjonen blitt samlet i et utendørsmuseum. Det hele startet etter at en rik litauer fant disse på en skraphaug på midten av nittitallet. Dette er den tredje mest besøkte turistattraksjonen i Litauen.
I tillegg har det i senere tid vokst frem en rekke andre turistattraksjoner som f.eks en av de største vannparkene i Europa, Druskinink? Vandens Parkas. "ONE Adventure park" er en aktivitetspark hvor en skal forsere diverse løyper oppe i trærne. Kanskje mest moro for barn, men også voksne med et ungt sinn vil ha det moro og utfordrende her! For Litauen og landene rundt er den store innendørs arenaen Snow Arena en viktig attraksjon, hvor en svært innendørs skianlegg er bygget rett utenfor byen. Kanskje ikke imponerende for oss nordmenn med våre fjellheimer, men det er moro å kunne stå på ski hele året igjennom.

Bilder