KRONE OG BROBEHANDLING

Odontika’s spesialister tilbyr forsikring og garanti for all krone- , bro– og ferniss-behandling.?

"Ett besøks" behandling på Odontika
I en travel hverdag kan hyppige tannlegebesøk rett og slett være for tidkrevende for enkelte. Tidligere måtte også de som dro til Litauen for tannbehandling, vente 4-5 dager for å få kroner og broer laget – i tillegg til utgifter for oppholdet.

CEREC har revolusjonert tannlegebransjen og muliggjør porselensrestaurering på ett enkeltbesøk. Odontika har gått til anskeffelse av en CEREC og kan nå tilby kroner, laminater og proteser samme dag.

Hva betyr dette for deg?
Den kraftfulle CEREC MC XL PREMIUM gjør det mulig for våre tannleger å scanne digitalt i munnen med den avanserte Bluecam-teknologien, som gir digitale avtrykk med den høyeste presisjon for fremragende resultater og tilpasning. En standardkrone kan produseres på under en time, og dermed trengs bare ett besøk. Det blir mindre borring, færre injeksjoner, og med digital scanning kan du få den mest presise tilpasning.

Omtrent hvert 20. sekund, over hele verden, foregår en CEREC-restaurering. I de 20 årene som denne teknologien har eksistert, har den muliggjort mer enn seks millioner restaureringer. Med bruk av materialer som ligner din naturlige tannemalje og som ikke inneholder noen metaller, gir CEREC svært høy kvalitet på rekonstruktiv tannbehandling. CEREC er tilgjengelig i Litauen hos Odontika.

Hvordan kroner og broer tilpasses
CEREC MC XL PREMIUM er den nye super-standarden for høyteknologisk tannbehandling og tilgjengelig i Litauen kun hos vår partner Odontika.

Røntgen tas for å vurdere tennene som trenger kroner.

Tannen som skal få krone files ned, mens broen som støtter tennene gis ny kontur ved å fjerne en del av emaljen for å gi plass til at kronen kan plasseres over dem.

Et optisk BlueCam-avtrykk blir tatt. Så legges denne virtuelle 3D-modellen av tannen din inn i en datamaskin. Her vil apparatet med høy presisjon for computer-støttet design og utforming skape en datamodell av din nye tann.

En nyanseguide kan benyttes for å velge nøyaktig farge på porselenet til din nye tann. Med CEREC kan man bruke sterke, tannfargede keramiske materialer for å gjenopprette tennene til sin naturlige styrke, utseende og funksjon. Disse materialene ligner oppbygningen av naturlig tannstruktur. ?

• Bli kvitt dine gamle svarte sølvfyllinger (amalgam) med lekkasjer, gjenopprett ødelagte tenner, forbedre tenner med dårlig utseende og nyt sunnheten og velværet ved kvikksølvfrie tenner, holdbare og rene porselenskroner og proteser med høy presisjon.
• Ingen behov for besøk nummer to.
• Ingen behov for å bli for langvarig behandling i Vilnius, kun en dag er nok. Innen en time kan en brukket tann gjenopprettes. På 4-5 timer kan hele munnen din restaureres.
• Ingen behov for ubehagelig avtrykksmateriale i kitt.
• Ingen behov for midlertidig krone.
• Ingen behov for en injeksjon nummer to (alt gjøres på det første besøket).


Tannkroner
Tannkroner kan benyttes for å erstatte tenner som har sprekker, er forfallt, brudd, forskyvninger eller misfarginger og anbefales for tenner med store fyllinger.

På Odontika kan tannlegen tilpasse den kunstige kronen til fargen og formen på dine andre tenner slik at det vil se naturlig ut. Kronen vil vare i mange år, avhengig av helsen på tannen under.

HVORDAN TRADISJONELLE KRONER LAGES – Vanligvis trenger en krone to tannlegebesøk: På det første besøket forberedes tannen ved å files noe ned. Et avtrykk tas og dette avtrykket sendes til et laboratorium der kronen lages. I mellomtiden vil du ha en midlertidig krone laget av et plastisk materiale. På det andre besøket fjernes den midlertidige kronen og den varige kronen settes på plass.

CEREC "ETT-BESØKS" KRONE – En ny innovasjon tilgjengelig hos noen få tannleger, en «Computer-assisted design-Computer-assisted manufacture» krone, eller «CAD-CAM». Markedsleder innen denne teknologien er CEREC. Denne kronen utformes av en datamaskin for presist å unne passe i munnen din. Slik elimineres laboratorie trinnet for å lage kroner. 

Krone– og brobehandling??
På Odontika tilbys et bredt utvalg av behandlings- og diagnostisering-prosedyrer for å sikre det beste resultatet.???

Kroner??
Tannkroner kan bli brukt for å erstatte ødelagte tenner og blir anbefalt for tenner med store fyllinger.?På Odontika vil tannlegen tilpasse den kunstige kronen til dine andre tenner, slik at den ser naturlig ut. Kronen vil vare mange år avhengig av tilstanden til de underliggende tennene.??En midlertidig krone av plast blir plassert over tanna inntil den permanente krona er ferdig.??

Tannbroer??
Tannbroer blir brukt til å dekke mellomrommet mellom friske tenner eller implantater. Målet er å gjenopprette utseende og funksjon. Ei bro kan lages av porselen, metall eller begge deler. Som ved kroner blir tennene på begge sider av det tomme rommet omformet og redusert i størrelse. De to nedslipete tennene fungerer som anker eller brofeste.???

Typer broer eller kroner?
Porselen- eller metallkroner eller broer kan farges for å samsvare med dine andre, nærliggende tenner. Alle keramikk- og porselen-kroner ligner normale tenner. Men av og til kan metallet på baksiden av kronens porselen vise seg som en mørk linje spesielt i gummen. Glassbaserte keramikkkroner eller fullstendige porselenskroner gir den mest naturlige farge-match og kan være mer passende for personer med metall-allergi. Disse er like sterke som porselenskroner og broer, og de er derfor anbefalt til fortenner.??Zirconium-basert keramikk er et unikt system for fabrikasjon av funksjonell tanngjenoppbygging. En CAD/CAM-teknologi presenterer en tilpasset modell med optimal form og god styrke og har evnen til å reflektere lys. Zirconium-baserte keramikkkroner og broer kan anbefales for proteserekonstruksjoner overalt i munnen p.g.a. styrken på materialet. Det er laget av bio-kompatibelt materiale som minsker risikoen for allergisk reaksjon. Den gjennomsiktige formen tilbyr en enestående estetisk karakteristikk som får fram tennenes naturlige skjønnhet.??

Viktigheten av tannhygiene etter å ha fått krone eller bro
Mens en kronet tann ikke krever noe spesielt stell, skal du likevel fortsette å følge god tannhygiene, inkludert å børste tennene minst to ganger daglig og bruke tanntråd en gang daglig. Særlig gjelder dette rundt krona og hvor gummen møter tanna. Broer er sementert på plass, så de kan ikke bli fjernet for rensing. For å holde tennene friske, må åpningen under broen bli renset daglig med en spesialbørste – en ordinær tannbørste er ikke nok.???

Fyllinger??
I noen tilfeller der en tann har stor defekt (men ikke stor nok til å lage en krone), rekonstruerer vi den manglende delen av tanna med en porselenfylling. På denne måten er tilpasning av kronen ikke nødvendig, mens fargen blir valgt individuelt i hvert tilfelle. Fyllinger varer i lang tid. De er veldig sterke. De kan brukes på overflaten av tenner og kan bli laget av porselen eller gull.??

Porselen – ferniss/finering
Porselen-ferniss er et veldig tynt skjell av keramikk plassert ytterst på tennenes overflate. Ferniss/finering er et kosmetisk inngrep som griper lite inn i tennenes naturlige struktur. Finering kan derimot ha som resultat en positiv forbedring i en persons smil. Porselen-finering blir brukt til å skjule misfarging, til å bleke tenner og til å forbedre smilet (et "Hollywood smil"?).???

Prosessen: Emaljen på forsiden av tannen blir fjernet. Målet er å ta bort så mye emalje som tykkelsen på fineringen. På denne måten endres ikke størrelsen på tanna.
Midlertidig finering blir laget.
Porselen-finering lages på laboratorie.
Straks du og din tannlege har bestemt formen og fargen på fineringen, kan den settes på plass.